World soundtrack awards
One Shot Cinema mei: TANGERINE
One Shot Cinema mei: TANGERINE One Shot Cinema
deel dit artikel
Tangerine

Een film die nog niet eerder in de Belgische cinemas te zien was: je schuift er op woensdagavonden voor aan tijdens One Shot Cinema. Film Fest Gent en KASKCinema vertonen er films die de zalen niet eerder haalden, maar zeker de moeite waard zijn. In mei kijk je naar de kinetische screwball komedie TANGERINE, een van de ontdekkingen van het afgelopen Film Fest Gent.

Woendag 25 mei is de voorlopig laatste One Shot Cinema voor KASK Cinema het seizoen afsluit met Live Track Cinema op 28 mei met een performance van STUFF. en de vertoning van 'A Page of Madness'.

Sean Bakers besluit om dit indie pareltje volledig te draaien met een iPhone 5s lijkt op het eerste zicht een technische stunt en een kwestie van (low)budget beheersing, maar is in het uiteindelijke resultaat zoveel meer. Het schenkt aan deze koortsachtige zoektocht van twee grofgebekte transgender hoertjes naar een ontrouwe boyfriend/pooier een quasi anarchistische energie en dompelt de toeschouwer onder in een vlammend Los Angeles dat één grote popart assemblage lijkt en waarin cinema van alle overbodige ballast is bevrijd.

Een van de meest vrije en bevrijdende Amerikaanse films van de laatste jaren. (P.D.)

TANGERINE - Sean Baker (V.S., 2015, 88')

woensdag 4, 11, 18, 25 mei
Naar aanleiding van de Dag Tegen Homo- en Transfobie wordt de film ook vertoond op 17 mei
20u30
KASKCinema - Godshuizenlaan 4
Reserveer je tickets hier 

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Van 1972 tot 2011 was Patrick Duynslaegher filmcriticus voor Knack magazine, waar hij van 2001 tot 2011 hoofdredacteur was. Van 2011 tot 2018 was hij artistiek directeur van Film Fest Gent. Hij schreef onder meer voor Sight & Sound, the International Film Guide, Variety en Vrij Nederland. Hij is de auteur van vier boeken, een over André Delvaux’s ‘Woman in a Twilight Garden’, een verzameling reviews, een overzicht van 100 jaar cinema in reviews en een kritische studie over het werk van Martin Scorsese.
 

Gerelateerd: One Shot Cinema

Film Fest Gent - Wekelijkse film in Sphinx Cinema

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd ijzersterke en boeiende films die tussen de mazen van het distributienet vallen. Daarom presenteert Film Fest Gent…

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics