World soundtrack awards
One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI
One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI One Shot Cinema
deel dit artikel
I Nostri Ragazzi

Vanaf vanavond kan je deze maand weer elke woensdagavond aanschuiven voor een film van formaat die niet eerder in de Belgische cinemas te zien was. Film Fest Gent en KASKCinema schotelen je het smakelijke I NOSTRI RAGAZZI voor, een Italiaanse bewerking van de bestseller 'Het Diner'.

* Update: de voorstellingen op 20 en 27 april zijn volzet, je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. In mei is er weer een nieuwe OneShotCinema, en wel één van de grootste verrassingen op Film Fest Gent 2015 (en bovendien volledig gefilmd met een iPhone): Tangerine (Sean Baker) *. Klik hier voor het reserveren van je tickets. 

Goed en kwaad, recht en onrecht, misdaad en straf, liefde en haat: allemaal tegengestelde begrippen die in het meeslepend ethisch drama 'I Nostri Ragazzi' van Ivano De Matteo innig met elkaar zijn verbonden en voor een broeihaard van conflicten zorgen tussen twee broers (en hun echtgenotes) die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan nadat blijkt dat hun kinderen iets verschikkelijks hebben uitgespookt.

Deze Italiaanse vrije bewerking van de fenomenale bestseller van de Nederlandse auteur Herman Koch heeft alles wat de eerdere en onwaarschijnlijk letterlijke Nederlandse versie 'Het Diner' (2013) in hoge mate ontbrak: klasse, elegantie, filmische flair, smakelijke maaltijden, acteurs die geen opdringerig nummertje opvoeren maar zich perfect inleven in personages in wie je echt kan geloven. (P.D.)

I NOSTRI RAGAZZI - Ivano De Matteo
woensdag 13, 20, 27 april
20u30
KASKCinema - Godshuizenlaan 4
Reserveer je tickets hier - de voorstelling is volzet maar je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. 

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Van 1972 tot 2011 was Patrick Duynslaegher filmcriticus voor Knack magazine, waar hij van 2001 tot 2011 hoofdredacteur was. Van 2011 tot 2018 was hij artistiek directeur van Film Fest Gent. Hij schreef onder meer voor Sight & Sound, the International Film Guide, Variety en Vrij Nederland. Hij is de auteur van vier boeken, een over André Delvaux’s ‘Woman in a Twilight Garden’, een verzameling reviews, een overzicht van 100 jaar cinema in reviews en een kritische studie over het werk van Martin Scorsese.
 

Gerelateerd: One Shot Cinema

Film Fest Gent - Wekelijkse film in Sphinx Cinema

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd ijzersterke en boeiende films die tussen de mazen van het distributienet vallen. Daarom presenteert Film Fest Gent…

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics