VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Nu in de bioscoop - januari 2016
Nu in de bioscoop - januari 2016 Filmnieuws
deel dit artikel

Zat je schema afgelopen festivaleditie ook zo vol films dat je er één of meerdere hebt moeten laten schieten? Geen nood, Film Fest Gent tipt je over de release-data van festivalfilms zodat je die pareltjes alsnog kunt gaan bekijken. Deze maand in de bioscoop: 'Carol', 'Operation Arctic' en 'Problemski Hotel'.

Vanaf 13 januari 2016 in de zalen:

Carol - Todd Haynes maakte een klassiek melodrama zoals je die tegenwoordig niet vaak meer te zien krijgt. In de hoofdrollen voortreffelijke actrice Cate Blanchett en Rooney Mara.

Operation Arctic - Een tweeling van acht en hun dertienjarige zus verbergen zich aan boord van een helikopter en blijven door omstandigheden alleen achter op een verlaten eiland in het Noordpoolgebied. Beren en blizzards zijn maar enkele van de bedreigingen op hun pad.Een spannend survival verhaal voor kinderen van 9 tot 99.

Problemski Hotel - De bekroonde documentairemaker Manu Riche maakt met de verfilming van de bestseller 'Problemski Hotel' van Dimitri Verhulst de overstap naar fictie. Verhulst schreef zijn ervaringen in een asielcentrum op in verschillende losse verhalen, maar Riche breekt het open tot een rauwe film over de hedendaagse condition humaine.

Online communicatie door Lavagraphics