VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Nieuwe fictiereeks Bevergem geselecteerd voor 42e Film Fest Gent
Nieuwe fictiereeks Bevergem geselecteerd voor 42e Film Fest Gent Festival
deel dit artikel

De nieuwe fictiereeks, Bevergem, is geselecteerd voor de 42e editie van Film Fest Gent (13-24 okt). Tijdens het festival zullen de laatste 4 afleveringen in première vertoond worden in de sectie 'Serial Madness'. De eerste 4 afleveringen worden vanaf 30 september uitgezonden op Canvas. Bekijk hier de trailer en leer de inwoners van Bevergem kennen. 

Bevergem is een absurde fictiereeks in acht episodes over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn.

In het waanzinnig universum zien we onder andere Piet De Praitere, Bart Vanneste, Maaike Cafmeyer , Wim Willaert,  Ann Tuts, Ilse de Koe, Han Coucke, Sebastien Dewaele, Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle, Dries Heyneman, Isabelle Van Hecke en Anemone Valcke.

Enkele jaren geleden daagden deze acteurs, comedians en muzikanten elkaar uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te ballen. Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages, dialogen en een eigenzinnig scenario. Zo creëerden ze samen de serie Bevergem, in een regie van Gilles Coulier en geproduceerd door Gilles De Schryver voor De Wereldvrede.

Nieuwe fictiereeks Bevergem geselecteerd voor 42e Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics