VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Netflix verwerft internationale rechten Beau Séjour
Netflix verwerft internationale rechten Beau Séjour Filmnieuws
deel dit artikel

Als een soort opmaat voor de op 16 maart beginnende internationale carrière is de knappe en populaire dramaserie ‘Beau Séjour’ vanaf morgen 2 maart te zien op ARTE in Frankrijk en Duitsland. Niemand minder dan streamingsgigant Netflix verwierf inmiddels de internationale rechten op deze straffe serie waarin een vermoord meisje, Kato Hoeven, op zoek gaat naar haar moordenaar.

In Frankrijk en Duitsland wordt de serie gedubd en bij onze Duitse buren gaat ze als ‘Zimmer 108’ op antenne. Het kamernummer dus in Hotel Beau Séjour waar Kato in bad haar eigen lijk ontdekt. Toch loopt ze nog rond en zijn er vijf mensen die haar nog kunnen zien. Wat is er precies gebeurd op de avond van haar dood? Op zondagavond 5 maart krijgen de kijkers van Eén een antwoord op al hun vragen.
Voorlopig kunnen West-Europese kijkers nog niet op Netflix afstemmen om ‘Beau Séjour’ te bekijken. Dat zal wegens een rechtenregeling pas later kunnen. Het is wel de eerste keer dat een Vlaamse reeks zal worden uitgezonden op Netflix.

Vorig jaar ging ‘Beau Séjour’ met de publieksprijs lopen op het Parijse televisiefestival Séries Mania. Het vakblad Variety vroeg zich nadien af of “België het nieuwe Scandinavië was”. ‘Beau Séjour’ is een productie van deMENSEN en werd geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Episode 1 en 2 werden vertoond op de jongste editie van Film Fest Gent. De voornaamste rollen worden vertolkt door Lynn Van Royen, Johan Van Assche, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Inge Paulussen, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian.

Online communicatie door Lavagraphics