VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Nacht van de experimentele film
Nacht van de experimentele film Filmnieuws
deel dit artikel

Nachtbrakers opgelet! Vrijdag 15 april focust art cinema OFFoff tijdens de Nacht van de Experimentele Film op de zintuiglijke ervaring van historische film op het grote scherm, in combinatie met radicale muziek van nu. Een nachtvullend programma, met live acts Loke Rahbek, Erik Enocksson en het duo Opéra Mort en werk van filmmakers als Sidney Peterson, Peter Tscherkassky, Yukio Mishima en Carolee Schneemann.

De avond wordt geopend door Young Vagrants: een selectie van de beste inzendingen die art cinema OFFoff ontving van piepjonge debutanten in het experimentele veld. Het Gentse platenlabel B.A.A.D.M. (Mathieu Serruys en Joris Verdoodt) vliegt drie spannende internationale live acts over: Loke Rahbek, Erik Enocksson en het duo Opéra Mort zijn centrale figuren in de hedendaagse experimentele muziekscene.

De geselecteerde films zijn inhoudelijk gelinkt aan het universum van de gekozen muzikanten. Curator Sofie Verdoodt liet zich hiervoor inspireren door het oudst denkbare gegeven: de onlosmakelijke verbondenheid tussen liefde en dood, 'eros en thanatos'. Soms letterlijk, zoals in Yukoku: The Rite of Love and Death (1966), de enige film van de Japanse schrijver Mishima, soms omfloerst geïnterpreteerd als het driftmatige zoals in Sidney Peterson's surrealistische werk 'The Potted Psalm' (1947).

De avond wordt afgesloten met een feest met DJ's en VJ's. Het volledige programma van de nacht vind je hier

Nacht van de Experimentele Film
art cinema OFFoff
15 april
19u00 - 06u00
Tickets €11/€15 
Dok Noord 5L, Gent

 

 

Online communicatie door Lavagraphics