VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Meld je aan voor de klankworkshops van Herculeslab
Meld je aan voor de klankworkshops van Herculeslab Filmnieuws
deel dit artikel

Herculeslab, een in Gent gevestigd audiovisueel laboratorium voor doctoraatsstudenten van KASK en het Conservatorium, organiseert drie driedaagse klankworkshops voor jonge professionals in maart en april 2016. Ben jij een geluidstechnicus, regisseur of producent, een geluidsacteur, mediakunstenaar of muzikant? Dan zijn deze workshops zeker iets voor jou. 

Herculeslab biedt de drie workshops apart aan, maar je kan je ook aanmelden voor twee of alledrie de workshops.

1. A Push and a Shove Between the Ear and the Eye. Een verkenning van de cinematografische kwaliteiten van geluid door de taal van film te gebruiken in een geluidsinstallatie op locatie - Alex Reynolds (Sound artist). 11, 12, 13 maart (10 - 18 uur)

2. Distortion is truth. Wat is het creatieve potentieel van de 'kleur' van een microfoon en andere bijwerkingen die veelal worden vermeden in de opname cyclus? - Johan Vandermaelen (sound artist, sound engineer). 18, 19, 20 maart (10 - 18 uur)

3. Did you hear it - my voice? People say it’s beautiful. Met niets anders dan de stem en haar kwaliteiten als materiaal creeren we de sound design voor een dans film. - Annabelle Pangborn (sound mixing, sound design). 01, 02, 03 April (10 - 18 uur)

Meer informatie over de workshops vind je hier.

Deelnemen?

-Ga naar de Herculeslab website en vul het deelnameformulier in.
-Stuur het naar herculeslab@schoolofarts.be

Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers zorgen voor een intenstieve dialoog tussen docent en deelnemers. Meer informatie over de kosten vind je op www.herculeslab.schoolofarts.be of bij Elias Heuninck - herculeslab@schoolofarts.be en 0477 13 40 98

Locatie
Herculeslab (=zelfde locatie als KaskCinema)
School of Arts (KASK), campus Bijloke
Godshuizenlaan 4
9000 Gent

Het Herculeslab is een audiovisueel labo voor de doctoraatsstudenten aan de School of Arts in Gent. Het is ontstaan vanuit het onderzoeksproject 'Ailab' en werd financiëel gesteund door het Herculesfonds. Naast een uitleendienst met onder andere camera's en microfoons is er ook een media-archief, een montagecel en een 5.1 mixagestudio. Het is in deze studio dat het Herculeslab praktisch en theoretisch onderzoek naar het maken en beleven van klank in een audiovisuele omgeving wil stimuleren. In de eerste plaats is het bedoeld voor individuele onderzoeksprojecten maar er worden ook residenties en workshops georganiseerd. Daarnaast is het lab ook toegankelijk voor KASK- & Conservatoriumstudenten en kandidaat-laureaten aan het HISK.

Online communicatie door Lavagraphics