VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Matthias Schoenaerts en Stef Aerts gecast in nieuwe speelfilm Felix van Groeningen
Matthias Schoenaerts en Stef Aerts gecast in nieuwe speelfilm Felix van Groeningen Filmnieuws
deel dit artikel

Matthias Schoenaerts en Stef Aerts (Adem) spelen de hoofdrollen in Belgica, de nieuwe speelfilm van The Broken Circle Breakdown regisseur Felix van Groeningen. Dat maakte het Gentse productiehuis Menuet zojuist bekend. Voor zijn vijfde speelfilm doet van Groeningen opnieuw beroep op een aantal trouwe kompanen zoals cameraman Ruben Impens, monteur Nico Leunen en producent Dirk Impens.

Belgica brengt het meeslepende verhaal van twee broers met het Gentse uitgaansleven als achtergrond. Samen openen ze een bar en worden al spoedig meegetrokken in de maalstroom van het succes. Broederschap, rivaliteit, vriendschap en racisme vormen de ingrediënten van het scenario dat van Groeningen samen met co-auteur Arne Sierens schreef. De regisseur werkte al eerder met Sierens samen aan Dagen zonder lief.

'Ik ben natuurlijk opgewonden om binnenkort samen te kunnen werken met dergelijke talentvolle acteurs,' zegt van Groeningen. 'Met de Oscarnominatie voor The Broken Circle Breakdown én nu ook het vooruitzicht om later dit jaar Belgica te kunnen draaien, kan dit jaar voor mij gewoon niet meer stuk.'

Belgica is een coproductie van Menuet met Topkapi in Nederland en Pyramide Productions in Frankrijk. The Match Factory zal de film internationaal verkopen. Het project kan rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Online communicatie door Lavagraphics