World soundtrack awards
 
Maak kennis met de jury van Film Fest Gent 2018!
Maak kennis met de jury van Film Fest Gent 2018! Festival
deel dit artikel
jury

Ook dit jaar reikt Film Fest Gent op het einde van de rit de Grand Prix uit. Daarvoor doen we, zoals altijd, beroep op een internationale vakjury. Ontdek hier wie dit jaar deel uitmaakt van onze jury!

Juryvoorzitter: Michael Borremans

Michaël Borremans is een internationaal exposerende Vlaams kunstschilder. Zijn werk bevindt zich in de collecties van onder meer het SMAK te Gent, The Museum of Contemporary Art te Los Angeles en het Museum of Modern Art te New York.

Juryleden:

  • Stephen & David Dewaele

Deze broers verleggen al meer dan 20 jaar de grenzen van muziek als  electrohouse-collectief Soulwax, dj-duo 2ManyDJs, platenlabel DEEWEE en sound system Despacio. Naast geweldig goed-onthaalde platen, maakten en produceten de broers ook de soundtrack voor ‘Belgica’ van Felix Van Groeningen.
 

  • Hope Dickson Leach

​Hope Dickson Leach is een Britse regisseur. Na meerdere kortfilms die op verschillende internationale filmfestivals speelden, viel ze in de prijzen met haar langspeeldebuut ‘The Levelling’, een film die in 2017 ook op Film Fest Gent te zien was.
 

  • Mireille Perreir

Mireille Perrier is een Franse actrice die in 1983 doorbrak met haar rol in ‘Boy Meets Girl’. Haar carrière omspant zowel film- als theaterrollen. In 1991 kreeg ze op Film Fest Gent de Joseph Plateau Award voor haar werk in ‘Toto Le Héros’. 
 

  • Alexandre O. Philippe

​Alexandre O. Philippe is een Zwitserse regisseur en maakte documentaires als ‘The People vs. George Lucas’ en ‘Doc of the Dead’. Hij is actief als creatief directeur van Cinema Vertige in Denver. 
 

  • João Pedro Rodrigues

​João Pedro Rodrigues debuteerde in 2000 met ‘O Fantasma’. De Portugese regisseur verscheen sindsdien op talloze filmfestivals en won awards in onder meer Cannes, Venetië en Toronto.
 

  • Nele Wohlatz

Nele Wohlatz woont en werkt afwisselend in Duitsland en Argentinë. Als regisseur heeft ze met ‘Ricardo Bär' en 'The Future Perfect’ al twee prijzenwinnaars op haar naam staan. Daarnaast doceert ze ook documentaireregie in Buenos Aires. 

Officiële Competitie

Film Fest Gent - Officiële Competitie

Welke films zullen de Grand Prix of de Georges Delerue Award winnen? 

Koop Tickets

Foto's

Online communicatie door Wisefools