World soundtrack awards
Lynn Van Royen krijgt hoofdrol in 'The Team II'
Lynn Van Royen krijgt hoofdrol in 'The Team II' Filmnieuws
deel dit artikel
Lynn Van Royen

Lynn Van Royen, bekend van ‘Beau Séjour’, ‘Marsman’, ‘Spitsbroers’ is lid van het drieledige joint investigation team (JIT) dat het in de serie ‘The Team II’ opneemt tegen de internationale kunsthandel maar ook een terreuraanval moet verijdelen. De opnames van deze prestigieuze Europese tv-serie gingen zopas van start. 

Net zoals in het eerste seizoen van ‘The Team’ is het Vlaamse aandeel erg groot. Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, is in samenwerking met VTM één van de hoofdproducenten en Lynn Van Royen krijgt het gezelschap van collega’s als Joren Seldeslachts, Soufina Chilah, Dikra El Bacha en Abdel Malik Farhouni. Ongeveer dertig procent van het totale budget komt uit Vlaanderen en vijftig van de in totaal 112 draaidagen zijn bij ons voorzien. 

In het joint investigation team wordt Lynn Van Royen bijgestaan door de Deense Marie Bach Hansen (‘The Legacy’) en door Jürgen Vogel (‘Tatort’) uit Duitsland. Zij vertolkt de rol van de jonge, methodische Paula Liekens die een hoge functie bekleedt bij de Belgische geheime dienst. Het verhaal van ‘The Team II’ begint met de moord op zeven Europese burgers in een pension in de Deense moerassen dichtbij de Deens-Duitse grens. Een van de slachtoffers is een jonge Belgische Syrië-strijder. Wat eerst op een terreurdaad lijkt, leidt het joint investigation team al snel naar de internationale kunsthandel. Het JIT moet niet alleen een waardevol kunstwerk recupereren maar moet ook een nieuwe terreurdaad voorkomen. De opponent is sterker dan verwacht.

Volgens regisseur Kasper Gaardsoe vertelt 'The Team II' een “hedendaags, relevant verhaal aan de hand van een state-of-the-art manier van filmen. Het is, zowel voor als achter de camera, een echt Europees project”. 

Binnen Europa keken, verspreid over tien zenders in tien landen, meer dan tien miljoen mensen naar ‘The Team I’.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics