World soundtrack awards
 
Love is in the air!
Love is in the air! Film Fest Gent presents
deel dit artikel
love is in the air

Film hoeft niet altijd over wereldproblemen of hevige politieke situaties te gaan: liefde is onderhuids aanwezig in bijna elke film, maar er zijn een paar titels op het programma waar de romantiek bijna van het scherm druipt.

Als je nog nooit gehoord had van het vlindereffect, dan zal je na deze film ongetwijfeld snappen wat het is. ‘Life Itself’ is een multigenerationele saga die toont hoe het leven van een New Yorks koppel kruist met dat van een Spaanse familie door een reeks schokkende gebeurtenissen. Deze emotionele rollercoaster kan rekenen op een topcast met onder andere Oscar Isaac, Olivia Wilde en Antonio Banderas.
 

Dat liefde in oneindig veel vormen kan komen, weten we allemaal. Toch heeft Christian Petzold een originele invalshoek gevonden voor zijn politiek geladen ‘Transit’. In zijn film, die de vluchtelingenproblematiek in hartje Marseille plaatst, neemt een man op de vlucht de naam aan van een overleden schrijver. Wanneer hij op zijn tocht diens weduwe tegenkomt, wordt hij halsoverkop verliefd. 
 

In de Classics-sectie vinden we een boegbeeld van de romantische film. James Ivory, onlangs opnieuw in de spotlights door zijn script voor ‘Call Me By Your Name’, castte Hugh Grant en James Wilby in 1987 in ‘Maurice’. De film toont de strijd van twee mannen die gevoelens voor elkaar hebben in Edwardiaans Engeland: ze moeten hun liefde verborgen houden voor de sociale kringen waarin ze dagelijks vertoeven.
 

Met ‘In The Aisles’ verwelkomen we opnieuw acteur Franz Rogowski, die ook al in ‘Transit’ te zien is. In deze film speelt hij een ontslagen truckchauffeur die aan de slag gaat in een grootwarenhuis en er de vrouw van zijn leven tegenkomt. Probleem: zij is al getrouwd, en op een dag verschijnt ze niet meer op haar werk.

 

Online communicatie door Wisefools