World soundtrack awards
Late Entries: 3 nieuwe films op het programma!
Late Entries: 3 nieuwe films op het programma! Festival
deel dit artikel

Film Fest Gent voegt films van Terrence Malick, James Mangold en Taika Waititi toe aan het programma. Met de drie nieuwe titels van filmstudio FOX (vanaf oktober in België uitgebracht via The Walt Disney Company-Benelux), krijgt het programma van de 46ste editie van Film Fest Gent nog een stevige update: verwacht een twist op oorlogsdrama's met 'Jojo Rabbit', Matthias Schoenaerts en Johan Leysen in 'A Hidden Life' en muziek van Marco Beltrami in 'Le Mans '66'.

In 'Jojo Rabbit', met een glansrol voor Scarlett Johansson, doorbreekt regisseur Taika Waititi alle conventies met een verhaal over een jongen die een weliswaar imaginaire Adolf Hitler idoliseert. Waititi kruipt zelf in de huid van Hitler in deze verrassende dramedy.
Te zien op: zaterdag 12 oktober - 20u - Kinepolis 3
Belgische release voorzien voor 9 januari 2020

Van idolisering naar afkeer: met de Terrence Malick- film 'A Hidden Life', die in Cannes in première ging, gaan we naar het andere uiteinde rond de extreme nazi-ideologie. We volgen een Oostenrijkse boer die weigert om zich bij het naziregime aan te sluiten.Matthias Schoenaerts (die we al verwelkomen voor slotfilm 'The Mustang') en Johan Leysen zorgen voor een opvallend Belgisch tintje in de cast.
Te zien op: zondag 13 oktober - 16u30 - Kinepolis 4
Belgische release voorzien voor 6 februari 2020

Om af te sluiten is er nog 'Le Mans '66' met Christian Bale en Matt Damon. Deze film, die ook bekend is onder de titel 'Ford v Ferrari', brengt het verhaal van de onderhandelingen die Ford in 1963 ondernam om Ferrari over te kopen. Leuk extraatje: de muziek in deze film is van niemand minder dan Marco Beltrami, de centrale gast van de World Soundtrack Awards!
Te zien op: maandag 14 oktober - 19u45 - Kinepolis 5
Belgische release voorzien voor 13 november 2019

Online communicatie door Lavagraphics