World soundtrack awards
 
Laatste tickets Live Track Cinema: Glitterpaard - The Sad and Beautiful World of Sparklehorse
Laatste tickets Live Track Cinema: Glitterpaard - The Sad and Beautiful World of Sparklehorse Filmnieuws
deel dit artikel
Glitterpaard meets Sparklehorse

Muziek én film krijgen een extra dimensie in Live Track Cinema, waarin pop- en rockmuzikanten beeld en muziek op een creatieve manier samenbrengen. De laatste tickets voor de docu 'The Sad And Beautiful World Of Sparklehorse', met aansluitend een concert van het Vlaamse collectief Glitterpaard op 6 maart zijn nu verkrijgbaar! 

Live Track Cinema is een initiatief waarbij KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een unieke manier te verenigen.

'The Sad And Beautiful World Of Sparklehorse' is een prachtige muziekdocumentaire over de tragische cultfiguur Mark Linkous. De frontman van Sparklehorse leidde een briljant, vaak dramatisch leven (1962-2010) en had een unieke muziekstijl. Hij maakte alt country, psychedelische pop en punk, en vond als geen ander een evenwicht tussen zoete nostalgie en brutale noise. Zijn invloed in de alternatieve muziek is bijzonder groot.

Het laatste Sparklehorse-album 'Dark Night Of The Soul' kwam kort na Linkous' dood uit, en bevat samenwerkingen met Danger Mouse, Iggy Pop, David Lynch, Frank Black (The Pixies), Suzanne Vega en James Mercer (The Shins).

In de documentaire hoor je Angela Faye Martin, die de film schreef en goed bevriend was met Linkous. Er zijn interviews met o.m. Jonathon Donahue en Grasshopper (Mercury Rev), Jason Lytle (Grandaddy), Ed Harcourt, Adrian Utley (Portishead) en John Parish (PJ Harvey).

Daarna volgt een concert van het collectief Glitterpaard, aangevoerd door Mintzkov-frontman Philip Bosschaerts. In september was deze combo al te gast in Trix. Lees hier een interview met Bosschaerts.

Tickets (€12 in voorverkoop / €13,5 incl. reservatiekost / €15 aan de avondkassa) koop je via de website van Democrazy.

Gerelateerd: Live Track Cinema

Film Fest Gent -

Live Track Cinema is een initiatief van KASKcinema, Democrazy en Film Fest Gent, waarin pop- en rockmuzikanten uitgenodigd worden om beeld en muziek op een…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools