World soundtrack awards
 
'La Fleurière' gaat naar Göteborg
'La Fleurière' gaat naar Göteborg Filmnieuws
deel dit artikel
La Fleurière - Ruben Desiere

Het speelfilmdebuut ‘La Fleurière’ van VAF Wildcard-winnaar Ruben Desiere is geselecteerd voor het Göteborg Film Festival waar de film kans maakt op de Ingmar Bergman International Debut Award, de hoofdprijs in de competitie voor eerste speelfilms. Het Göteborg Film Festival dat plaats heeft van 26 januari tot 5 februari 2018 is het belangrijkste filmfestival van Noord-Europa en is al lang een internationale springplank voor Scandinavische en Europese films.

In ‘La Fleurière’ graven drie mannen vanuit de achterkamer van een bloemenwinkel een tunnel om een kluis in de Nationale Bank te kunnen kraken. De aanhoudende regen treedt op als spelbreker. De hoofdrollen worden gespeeld door Tomàs Balog, Rastislav Vano, Vladimir Balász en Bartolomej Mroc. Ruben Desiere schreef en regisseerde de film en verzorgde ook de cinematografie.

‘La Fleurière’ ging in wereldpremière tijdens het Bâtard Festival in Brussel en de internationale première heeft deze maand plaats in Rotterdam. Eind maart staat de film geprogrammeerd op het Courtisane Festival in Gent en daarna komt de film op 3 april in de Belgische zalen.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools