World soundtrack awards
 
Kristof Hoornaert breekt door in Capri
Kristof Hoornaert breekt door in Capri Filmnieuws
deel dit artikel

Op het 22ste Capri Hollywood filmfestival won Kristof Hoornaert zopas de “Breakout Director Award” voor zijn eerste langspeelfilm ‘Resurrection’. De film ging in wereldpremière op de recente 44e editie van Film Fest Gent en komt op 10 januari 2018 in de zalen.

In deze additionele doorbraak awards vertoeft hij in het gezelschap van onder meer acteur Toby Sebastian uit ‘Game of Thrones’ en van actrice Micaela Ramazzotti uit de op Film Fest Gent vertoonde film ‘La Tenerezza’.

Johan Leysen en Gilles De Schryver spelen de hoofdrollen in een film over een teruggetrokken levende oudere man die op een dag een wel erg zwijgzame jongeman in huis neemt. Er ontstaat toch een band tussen beiden. Maar op een dag ontdekt de door Johan Leysen vertolkte oudere man dat zijn gast iemand heeft vermoord. Kan hij nog verder leven met een moordenaar in huis?

Kristof Hoornaert won met zijn kortfilms ‘Kain’, ‘The Fall’, ‘Empire’ tal van prijzen op verschillende internationale filmfestivals. Na Gent werd zijn gedegen en sfeerrijke ‘Resurrection’ opgemerkt in Tallinn op het Black Nights Film Festival en de film wordt later deze maand nog vertoond op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam.

Hoofdprijzen op het toerisme en cultuur combinerende Capri festival gingen naar ‘Get Out’ als beste film en naar Christopher Nolan als beste regisseur voor ‘Dunkirk’. Beste acteur werd James Franco voor ‘The Disaster Artist’ en Frances McDormand werd bekroond voor haar rol in ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. Twee jaar geleden werd Matthias Schoenaerts de ‘Breakout Actor of the Year’ in Capri.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools