VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
'Kiss & Cry' in Capitole Gent op 19 & 20 september
'Kiss & Cry' in Capitole Gent op 19 & 20 september Filmnieuws
deel dit artikel

Gent Festival van Vlaanderen organiseert deze voorstelling, een mix van dans, theater en film met cineast Jaco Van Dormael en choreografe Michèle Anne De Mey.

Het uitgangspunt van 'Kiss & Cry' is eenvoudig. Waar gaan de mensen heen als ze uit ons leven en uit onze herinnering verdwijnen? Dat is de vraag die door het hoofd van een vrouw spookt wanneer ze eenzaam staat te wachten op een treinperron.

Door een ingenieuze mix van theater, dans en film creëren Jaco Van Dormael ('Mister Nobody', ‘Toto le héros’ en ‘Le Huitième jour’) en Michèle Anne De Mey (danseres bij Rosas) een betoverend liefdesverhaal. Melancholie, humor en poëzie zetten de toon in dit magische verhaal over herinneringen en verloren liefdes. Handen zijn de hoofdpersonages, ze dansen in een miniatuurdecor van poppenhuizen, speelgoedtreintjes en broccoliboompjes. Op het podium staan camera’s die alles live verfilmen op groot scherm. Het sensuele van de naakte handen die elkaar strelen en aanraken, is een onbewuste, universele taal.

Kiss & Cry
Zaterdag 19 en zondag 20 september om 20u30
Tickets: € 12 - € 18 - € 28 - € 34
Capitole, Gent
Meer info: www.gentfestival.be

'Kiss & Cry' in Capitole Gent op 19 & 20 september
Online communicatie door Lavagraphics