VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kevin Meul neemt Highway naar Rome
Kevin Meul neemt Highway naar Rome Filmnieuws
deel dit artikel

Na zijn wereldpremière op Film Fest Gent verhuist ‘My First Highway’ van Kevin Meul naar het van 13 tot 23 oktober gehouden Internationaal Film Festival van Rome. Daar wordt hij in de Alice nella Città Competitie vertoond. Een uit twaalf films bestaande sectie die zich toespitst op films voor kinderen en jongeren. Een dertigtal jongeren tussen de 14 en de 18 jaar zullen de film beoordelen.

In ‘My First Highway’ volgen we de 16-jarige Benjamin die tijdens een vakantie in Spanje verliefd wordt op een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat… Aäron Roggeman speelt de rol van Benjamin en andere rollen zijn er voor Romy Louise Lauwers, Natali Broods, Mathias Sercu en Ruth Becquart.

Kevin Meul schreef zelf het scenario van zijn langspeelfilmdebuut en geniet bekendheid door zijn kortfilms ‘Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck’ en ‘Cadet’. Paradiso Filmed Entertainment zal de film later bij ons uitbrengen. ‘My First Highway’ is opgenomen in het programma van Lessen in het Donker.

In de Young Adult competitie van Rome is ook ‘Layla M.’ te zien over een Nederlands meisje van Marokkaanse afkomst dat aansluiting zoekt bij extremistische moslims. Menuet coproduceerde de film voor Vlaanderen.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics