World soundtrack awards
 
'Jimmie' zet aan tot debat in Studio Skoop
'Jimmie' zet aan tot debat in Studio Skoop Filmnieuws
deel dit artikel
Jimmie

Community Gent organiseert in samenwerking met Studio Skoop een eenmalige vertoning van het vluchtelingendrama 'Jimmie'. De filmvertoning wordt gevolgd door een debat over het onderwerp. 

'Jimmie' was de openingsfilm van het afgelopen Internationaal Film Festival Rotterdam en maakte indruk met zijn gedachte-experiment. De film maakt het Westen tot vluchteling.

Na het uitbreken van een gewelddadig conflict in Zweden vlucht de vierjarige Jimmie samen met zijn vader weg op zoek naar veiliger oorden. De vraag "Wat als het ons overkwam?" ligt aan de basis van het impressionistische 'Jimmie'. Met een simpele omkering brengt Jesper Ganslandt ('Falkenberg Farewell', 'The Ape') de vluchtelingencrisis voor een West-Europees publiek griezelig dichtbij. 

Secuur en invoelend laat hij in zijn vierde speelfilm zien hoe een kind zich probeert te redden in tijden van wanhoop en gemis. Het resultaat is een aangrijpend drama, uitstekend geacteerd door Ganslandt zelf en zijn zoontje Hunter.

De filmvertoning op 26 november wordt gevolgd door een debat over het onderwerp. Lisbeth Imbo modereert, met enkele specialisten (o.a. Majd Khalifeh - VRT) in een panel.

Meer informatie en tickets vind je hier.

Online communicatie door Wisefools