VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Jef Neve zet ‘Sprakeloos’ op muziek
Jef Neve zet ‘Sprakeloos’ op muziek Filmnieuws
deel dit artikel

Na het afsluiten van de opnames van Hilde Van Mieghems nieuwe film ‘Sprakeloos’ maakte de productiemaatschappij Caviar bekend dat Jef Neve de muziek zal componeren voor deze verfilming van het gelijknamige boek van Tom Lanoye. Jef Neve, bekend pianist en componist, is ervan overtuigd dat hij samen met Hilde Van Mieghem “op beeld en muziek zal zetten wat Tom destijds prachtig in zijn boek heeft verwoord. Zodanig zelfs dat het vaak voorkomend gezegde “het boek was toch beter niet langer opgeld zal maken”.

De film focust op de relatie tussen een moeder en haar zoon, vertolkt door Viviane De Muynck en Stany Cretz. Nadat José getroffen werd door een beroerte is ze slechts een schim van haar oude fiere zelf. Haar zoon Jan wordt door die gebeurtenis gedwongen om alles in vraag te stellen, tot en met zijn literaire prioriteiten. De opnames van de film begonnen op 25 juli en eindigden in Oordegem op 9 september. Er werd vooral gedraaid in de regio Sint-Niklaas en Antwerpen. Naast De Muynck en Cretz waren er rollen voor Rik Van Uffelen, Marie Vinck, Flor Decleir en Hans Kesting. Ook de Nederlandse actrice Halina Reijn van Toneelgroep Amsterdam en bekend van verschillende films en tv-series zal in ‘Sprakeloos’ te zien zijn.

Deze Caviar productie kon rekenen op de steun van het VAF en wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment. De film komt in het voorjaar van 2017 in de bioscopen.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics