World soundtrack awards
 
Japan in al haar facetten tijdens het Japan Square filmfestival
Japan in al haar facetten tijdens het Japan Square filmfestival FFG Tipt
deel dit artikel
Japan Square Filmfestival - Her Love Boils Bathwater

Ook dit jaar strijkt het Japan Square Filmfestival voor de 9e keer neer in cinema Skoop in Gent. Van 14 tot en met 18 maart kan je daar terecht voor je jaarlijkse dosis japanofilie met een verse filmoogst, culinaire vervoering en een weekje ongebreideld escapisme voor jong en oud.

Het recept blijft ook voor deze 9e editie onveranderd: Een veelzijdige blik op de al even veelzijdige Japanse cultuur aan de hand van film en tal van randactiviteiten. De bedoeling is Japan in al haar facetten voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Ze proberen daarbij ook verder te gaan dan het clichématige beeld van karate, neonreclame en sushi.

Openen doet het festival met de Belgische première van ‘Her Love Boils Bathwater’ van Ryôta Nakano, de Japanse inzending voor de oscars van 2017. Daarnaast vind je op de programmatie een enorme variatie, van hedendaags romantisch drama tot uitzinnige animatie. Dit jaar verwelkomt Japan Square Filmfestival regisseur Eija Uchida tijdens een Q&A voor zijn film 'Love & Other Cults'. Zijn vorige film 'Lowlife Love' kon je bewonderen op Film Fest Gent in 2016. Voor de documentaire 'Dreaming Murakami' nodigde Japan Square vertaalster Elbrich Fennema uit. Zij werkte aan de vertaling voor de nieuwste roman van Haruki Murakami en kan het publiek ongetwijfeld inleiden in zijn droomwereld. 

Ook dit jaar heeft het festival op zaterdag enkele kortfilms geselecteerd speciaal op maat van kinderen met als rode draad vriendschap in al haar geuren, kleuren en vormen. Na de filmvertoning kan iedereen gezellig aanschuiven bij de knutseltafels in het Studio Skoop café. Leer origami vouwen of maak je eigen animatiefilmpje met behulp van stopmotion.  

Mocht je van al dat film kijken honger krijgen, dan kan je tijdens het Japan Square Filmfestival op donderdag en zondag ook genieten van authentieke Japanse gerechten. Reserveren is zeker aangeraden! 

Meer info: www.japan-square.be

Online communicatie door Wisefools