VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
International Film Festival Rotterdam selecteert ‘Beau Séjour’
International Film Festival Rotterdam selecteert ‘Beau Séjour’ Filmnieuws
deel dit artikel

De sinds 1 januari op één uitgezonden dramareeks ‘Beau Séjour’ van Kaat Beels en Nathalie Basteyns is geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam, dat plaats heeft van 25 januari tot 8 februari 2017. De eerste twee afleveringen van de reeks worden vertoond in de categorie ‘Voices’.
 

Beau Séjour’ is de enige Belgische selectie in deze categorie waarin films en series worden vertoond die “gedreven worden door hun verhaal of thema, gedraaid door veelal gevestigde regisseurs met een zelfverzekerde stem”. In hotel ‘Beau Séjour’ ontwaakt Kato en tot haar verbijstering ontdekt ze haar eigen lijk in een badkuip. Ze begrijpt er uiteraard niets van en gaat dan maar op zoek naar haar eigen moordenaar. Bij die zoektocht stelt ze vast dat vijf mensen onder wie haar vader, haar nog kunnen zien. Dat roept vragen op. Waarom precies die vijf? Wat is er precies gebeurd op de avond van haar dood?

‘Beau Séjour’ beleefde zijn Belgische première op Film Fest Gent en werd recentelijk ook in Brussel op het BeFilmfestival vertoond. Festivals in Montreal, München, Zurich en Odessa hadden al eerder kennis gemaakt met een verhaal dat handig de grenzen van werkelijkheid en fantasie bespeelt. En waarin hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Lynn Van Royen, Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen en Jan Hammenecker. Meer dan een miljoen mensen keken zondag op één naar het eerste deel van de tiendelige reeks. Toen dat intrigerend en knap in beeld gebracht verhaal eerder op het jaar op het televisiefestival in Parijs de publieksprijs won, vroeg het vakblad Variety zich af “of België het nieuwe Scandinavië geworden was”? Begin dit jaar wordt ‘Beau Séjour’ ook in Frankrijk en Duitsland vertoond op ARTE.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics