World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Hoornaert met ‘Resurrection’ naar Talinn
Hoornaert met ‘Resurrection’ naar Talinn Filmnieuws
deel dit artikel

'Resurrection' is voor het eerst te zien op Film Fest Gent en reist daarna door Estland. 

Na de wereldpremière op Film Fest Gent gaat ‘Resurrection’, het speelfilmdebuut van Kristof Hoornaert, naar Tallinn in Estland. In het Black Nights Film Festival dingt de film er mee naar de hoofdprijs in de First Features sectie. Het festival heeft plaats van 17 november tot 3 december 2017. Bij ons komt ‘Resurrection’ in het najaar in de zalen.

Het scenario van ‘Resurrection’ gaat over een oudere man die aan de rand van de maatschappij leeft. Toch neemt hij een jonge man op die hij in de natuur aantrof. Ondanks het feit dat niet met elkaar spreken ontstaat er tussen beide een band. Op een dag staat de politie voor de deur en vertelt dat de jongeman  een moordenaar is. Wat doet de oude man?

Johan Leysen speelt de rol van de oudere man en Gilles De Schryver die van de jongeman. Bijrollen zijn er voor Kris Cuppens en voor Thomas Ryckewaert. Kristof Hoornaert draaide met ‘Kaïn’, ‘The Fall’ en ‘Empire’ een drieluik van kortfilms. Ze werden op verschillende internationale filmfestivals vertoond.

‘Resurrection’ is slechts een van de tien Vlaamse films die op het Black Nights Film Festival worden vertoond. De andere titels worden later bekend gemaakt.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools