World soundtrack awards
‘Home’ krijgt release in Frankrijk en Mexico
‘Home’ krijgt release in Frankrijk en Mexico Filmnieuws
deel dit artikel
Home - Fien Troch

Terwijl ‘Home’ van Fien Troch in twintig Nederlandse bioscopen loopt, raakte bekend dat de film ook in Frankrijk en in Mexico zal worden vertoond. 

Met selecties in onder andere Istanbul, Hong Kong, Bogota, Lissabon en Jeonju in Zuid-Korea blijft de vierde film van Fien Troch het ook goed doen in het festivalcircuit. Nadat ‘Home’ op het filmfestival van Venetië de Orizzonti prijs voor beste regie in de wacht sleepte, werd de film op Film Fest Gent bekroond met de Georges Delerue Award voor Beste Muziek, de Port of Ghent publieksprijs en de Canvas publieksprijs. De jongerenjury van de Xplore zone gaf de film een speciale vermelding.

Sinds 23 maart loopt ‘Home’ in de Nederlandse zalen en kreeg er heel wat lovende kritiek. NRC Handelsblad gaf de film met een verhaal over een groep tieners en volwassenen die het moeilijk hebben om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen een vier op vijf. De Volkskrant heeft het over een “uitermate sterke” film die al “vanaf de eerste scènes verontrustend is en waarvan de muziek je kippenvel bezorgt”.  Volgens dezelfde krant werkt “Fien Troch gestaag aan een prachtig solide oeuvre”.

‘Home’ is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time in coproductie met Versus Production. Het VAF/Filmfonds steunde de productie. 

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics