World soundtrack awards
Kies je dag:
‘Home’ en ‘King’ samen naar Franse Les Arcs
‘Home’ en ‘King’ samen naar Franse Les Arcs Filmnieuws
deel dit artikel

Samen met negen andere Europese films maakt ‘Home’ van Fien Troch in het Franse Les Arcs kans op de Kristallen Pijl, de hoofdprijs van het festival. Ook ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth wordt er, in de Playtime sectie, vertoond.

Trochs film heeft een voorgeschiedenis in Les Arcs waar hij nog uitgekozen werd voor de Work-in-Progress sessies van het festival. In dat Industry Event worden fragmenten van te verwachten films vertoond om een professioneel publiek van festivalcuratoren, sales agents en verdelers warm te maken.

‘Home’ won in de Orizzonti sectie op de Mostra in Venetië al de prijs voor de beste regie. Op de jongste editie van Film Fest Gent kaapte de film twee publieksprijzen weg en ook de prijs voor de beste muziek. Verdeler Cinéart brengt ‘Home’ op 11 januari 2017 in de Belgische bioscopen.

Voor ‘King of the Belgians’ is Les Arcs de tiende festivalselectie en in het Playtime-luik komen acht Europese films met een hoog entertainmentgehalte aan bod. Voor Peter Brosens en Jessica Woodworth is Les Arcs evenmin onbekend terrein. Hun vorige film ‘Het vijfde seizoen’ kreeg er in 2012 niet minder dan drie prijzen. ‘King of the Belgians’ werd er als project in ontwikkeling voorgesteld aan potentiële financiers en coproducenten tijdens de Co-Production Village van Les Arcs. De film wordt op 30 november in onze zalen verwacht.

‘Layla M.’ van Mijke de Jong, een coproductie met Vlaanderen (Menuet), maakt eveneens deel uit van de officiële competitie van het festival.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Lavagraphics