World soundtrack awards
 
Hollywoodsterren
Hollywoodsterren Film Fest Gent presents
deel dit artikel
hollywoodsterren

Naast een hele selectie arthousefilms met vaak nog onbekend talent, brengt Film Fest Gent ook de nodige dosis Hollywood naar Gent. Met onder andere deze vier films met een absolute sterrencast wordt de rode loper gretig uitgerold.

Met deze cast vul je gemakkelijk 3 films. Hoofdrollen zijn er voor Jon Hamm (‘Mad Men’), Chris Hemsworth (‘Thor’) en Dakota Johnson (‘The Social Network’). De regie is van Drew Goddard, het brein achter de nu al horrorklassieker ‘The Cabin in the Woods’ en de Netflixhit ‘The Good Place’. Met deze langspeelfilm brengt hij een hotel vol geheimen op de grens tussen Californië en Nevada. 
 

Naast een even goed gevulde cast als die hierboven, met Oscarwinnaars Casey Affleck (‘Manchester by the Sea’) en Sissy Spacek (‘Carrie’), is deze film bovenal toch een spijtig afscheid van Hollywoodicoon Robert Redford, die op 82-jarige leeftijd het acteren vaarwel zegt met deze rol als Forrest Tucker, in het waargebeurde verhaal van diens talrijke bankovervallen en gevangenis-ontsnappingen. 
 

Opnieuw een Oscarwinnares in de Gentse cinema’s: Emma Stone kruipt in de rol van Abigail in 'The Favourite'. Regisseur Yorgos Lanthimos is dan weer een vaste waarde op Film Fest Gent, want hij verscheen in eerdere edities met 'The Lobster' (2015) en 'The Killing of a Sacred Deer' (2017). Met 'The Favourite' doet Lanthimos een gooi naar het kostuumdrama, maar uiteraard op zijn uiterst eigenwijze manier. Het resultaat is een must-see die bol staat van vloekende royalty en onverwachte koninklijke taferelen.
 

Amanda Seyfried was onlangs weer helemaal aanwezig in de tweede ‘Mamma Mia!’-film, maar op Film Fest Gent schuilt ze ook in 'First Reformed', aan de zijde van Ethan Hawke (‘Boyhood’). In een regie van Paul Schrader, de schrijver van onder andere het iconische ‘Taxi Driver’, speelt Hawke een getormenteerde priester die zijn eigen leven een radicale wending ziet nemen.

 

Online communicatie door Wisefools