VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Het MEDIA programma van de EU viert 25e verjaardag
Het MEDIA programma van de EU viert 25e verjaardag Filmnieuws
deel dit artikel

Al 25 jaar kunnen Europese creatievelingen rekenen op de steun van MEDIA. Film Fest Gent viert dit jubileum graag mee. De steun van MEDIA is onontbeerlijk voor festivals als Film Fest Gent én de films die het festival programma uitmaken (‘Amour’, ‘Son of Saul’, ‘Black’…). In een gefragmenteerde Europese markt biedt MEDIA steeds een veilige haven waar professionelen uit de audiovisuele sector elkaar kunnen ontmoeten en financiering kunnen aanvragen.

MEDIA werd in 1991 opgericht en slaagt er al 25 jaar in om een wereldwijd publiek te laten kennismaken met de culturele diversiteit van Europa. Meer dan 2,4 biljoen werd geïnvesteerd in de ondersteuning van de carrières van audiovisuele professionelen en in het toegang bieden tot de europese rijkdom van creatieve en culturele prestaties in cinema’s, op tv en op digitale platformen aan internationale cultuurliefhebbers.

Film Fest Gent kan ook dit jaar weer rekenen op de steun van het MEDIA programma en veel belangrijke Belgische films van de voorbije jaren hadden niet mogelijk geweest zonder de steun van MEDIA, waaronder ‘Rundskop’, ‘Hasta La Vista’, ‘Le Tout Nouveau Testament’, 'Marina' en festivalfilm van 2015 ‘Black’ en openingsfilm van 2012 'The Broken Circle Breakdown'.

Klik hier om meer te weten te komen over 25 jaar MEDIA en exclusieve behind the scenes videos te bekijken.

Het MEDIA programma van de EU viert 25e verjaardag

Foto's

Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics