World soundtrack awards
 
‘Hellhole’ verplaatst zich naar de Berlinale
‘Hellhole’ verplaatst zich naar de Berlinale Filmnieuws
deel dit artikel
Hellhole - Bas Devos

De tweede, krachtige, langspeelfilm van Bas Devos, ‘Hellhole’ gaat in wereldpremière in de Panorama-sectie van het Filmfestival van Berlijn.

Nadat hij met zijn debuutfilm ‘Violet’ eerder geselecteerd was in de Generation 14plus-sectie en er bovendien de grote prijs won, is Bas Devos nu voor de tweede keer present op de Berlinale. Na de competitie is de Panorama-sectie de meest belangrijke sectie van de Berlinale die dit jaar voor het laatst onder leiding staat van Dieter Kosslick. De Panorama-sectie heeft wel een eigen selectiecommissie en enkele jaren geleden won ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix van Groeningen er de felbegeerde publieksprijs.

‘Hellhole’ speelt zich af in Brussel en Bas Devos volgt enkele zogenaamde ‘verloren zielen’. Huisarts Wannes vormt een soort verbindende figuur. Twee personages komen op de voorgrond: de Marokkaan Mehdi en Alba, een Italiaanse tolk bij het Europese parlement. Mehdi doet Wannes aan zijn zoon denken die als F-16 piloot op missie is in het Midden-Oosten.

‘Hellhole’ is een sterke, meditatieve film die subliem in beeld werd gebracht door Nicolas Karakatsanis. Hij maakt van een F-16 een levend wezen… De hoofdrollen in deze beklijvende productie van Tomas Leyers worden vertolkt door Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal. De muziek is van James Leyland Kirby.

De Berlinale heeft plaats van 7 tot 17 februari 2019.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools