World soundtrack awards
 
'Hellhole' gaat naar Hong Kong
'Hellhole' gaat naar Hong Kong Filmnieuws
deel dit artikel
Hellhole

Nadat ‘Hellhole’ van Bas Devos in de Panoramasectie van de Berlinale in wereldpremière ging, zet de film zijn internationale carrière verder op het filmfestival van Hong Kong. Dat festival heeft plaats van 18 maart tot 1 april en ‘Hellhole’ krijgt een plaats in de Young Cinema-competitie.

Na de vertoning in Berlijn reageerde de internationale filmpers goed tot zeer goed op de tweede film van Bas Devos. Er was onder meer lof voor de aanpak van de regisseur en voor het camerawerk van Nicolas Karakatsanis. Voor sommigen vormde de afstandelijkheid van de regisseur dan wel een probleem. Het vakblad Variety maakte van de vertoning in Berlijn gebruik om Bas Devos een plaats te geven in de lijst van de tien filmlui die men in 2019 in het oog moet houden omdat ze dit jaar hun grote doorbraak kunnen beleven.

Aanslagen

Zoals bekend volgt Bas Devos voornamelijk drie personages in de nadagen van de aanslagen in Zaventem en Brussel in maart 2016. Het gaat om Mehdi die een Algerijnse afkomst heeft. Naast hem komt Wannes, een huisarts aan bod wiens zoon F16 piloot is en op missie is in het Midden-Oosten. Tenslotte is er Alba, een Italiaanse tolk die de druk van haar werk en de angstsfeer bijna niet meer aan kan.

‘Hellhole’ komt op 20 maart bij ons in de bioscopen maar je kan de film al daags voordien zien als je naar Film Fest Gent On Tour komt. Op dertien locaties, bioscopen en culturele centra, wordt ‘Hellhole’ in avant-première getoond. In Kunstencentrum BUDA komt er na de voorstelling een nagesprek met Bas Devos en Patrick Duynslaegher dat ook op de andere locaties kan worden gevolgd via live streaming.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Gerelateerd: Film Fest Gent On Tour: Hellhole

Film Fest Gent -

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt.…

Lees meer  

Online communicatie door Wisefools