World soundtrack awards
 
Hattrick bij acteerprijzen voor Victor Polster
Hattrick bij acteerprijzen voor Victor Polster Filmnieuws
deel dit artikel
Victor Polsters - Girl

Met de prijs voor de beste acteur voor Victor Polster op het filmfestival van Stockholm blijft ‘Girl’, de openingsfilm van Film Fest Gent 2018 in de prijzen vallen. 

Voor de zestienjarige Victor Polster die dans studeert in Antwerpen is het al de derde acteerprijs sedert de film van Lukas Dhont in mei in Cannes in wereldpremière ging. Hij werd er vertoond in de sectie ‘Un Certain Regard’, de op de competitie na belangrijkste sectie van het festival. Zoals bekend werd Cannes het begin van een ware triomftocht. ‘Girl’ won er onder meer de Caméra d’Or, de prijs voor het beste filmdebuut, en Victor Polster werd bekroond als beste acteur in de sectie ‘Un Certain Regard’. In Odessa en nu in Stockholm volgden nog twee gelijkaardige prijzen.

Onlangs raakte ook bekend dat Victor Polster genomineerd is voor de European Film Award als beste acteur. ‘Girl’ is op tientallen festivals een succesverhaal en sleepte al een twintigtal prijzen in de wacht. In januari weten we of ‘Girl’ als Belgische inzending voor beste niet-Engelstalige film een nominatie krijgt voor een Academy Award.

Ook in de bioscoop is de film een hit met meer dan driehonderdduizend bezoekers in Frankrijk. In eigen land komt de kaap van tweehonderdduizend bezoekers stilaan in zicht.

Victor Polster werd door Lukas Dhont ontdekt toen hij audities organiseerde voor de bijrollen in ‘Girl’. Na vijfhonderd mannelijke en vrouwelijke kandidaten gezien te hebben voor de hoofdrol had hij nog altijd zijn Lara niet. Omdat de tijd drong schakelde hij over naar de bijrollen. En toen gebeurde er volgens Dhont een mirakel. Balletstudent Victor Polster kwam auditie doen. Regisseur, producent en choreograaf wisselden een blik van verstandhouding en de rest is filmgeschiedenis.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools