World soundtrack awards
 
Hans Herbots temt ‘Cobra’ voor Sky
Hans Herbots temt ‘Cobra’ voor Sky Filmnieuws
deel dit artikel
Cobra - Sky

In Londen en in en rondom Manchester is Hans Herbots begonnen met de opnames van de zesdelige reeks ‘Cobra’ voor Sky One. Vorig jaar regisseerde Herbots voor diezelfde zender al enkele afleveringen van de fictiereeks ‘Riviera'.

In ‘Cobra’ moeten de eerste minister Robert Sutherland en zijn stafchef Anna Marshall het hoofd bieden aan een nationale noodtoestand. Er is een crisis ontstaan naar aanleiding van een uitbarsting van de zon die alle communicatie en de stroomvoorziening in het Verenigd Koninkrijk en grote delen van Europa bedreigt. Sutherland en Marshall moeten afrekenen met politieke tegenstand en familiale moeilijkheden en moeten daarenboven het COBRA team aansturen dat verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid.

Robert Carlyle bekend van ‘Trainspotting’ en ‘The Full Monty’ vertolkt de rol van Sutherland terwijl Victoria Hamilton, bekend van ‘The Crown’ de rol van stafchef Marshall op zich neemt. Er zijn bijrollen voor Richard Dormer en David Haig. De serie wordt in het najaar op Sky en op het streaming platform NOW TV verwacht.

Bij ons is Hans Herbots bekend van films als ‘Vallen’, ‘Windkracht 10: Koksijde Rescue’ en ‘De Behandeling’ en voor tv-reeksen ‘Het goddelijke monster’ en ‘Vermist’. In 2017 draaide hij voor BBC/HBO de misdaadreeks ‘Rellik’.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools