World soundtrack awards
 
'Girl' wint Franse Progress Award
'Girl' wint Franse Progress Award Filmnieuws
deel dit artikel

Met zijn speelfilmproject ‘Girl’ won Lukas Dhont de Titrafilm Work in Progress Award op het Europees Filmfestival van Les Arcs. Aan die prijs is een postproductiepremie van 10.000 euro verbonden. Eerder dit jaar werd het project ook al bekroond met de Grid VFX Works in Progress Award op CONNeXT in Gent.

In ‘Girl’ maken we kennis met de vijftienjarige Lara die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld, maar ook zichzelf en haar tegenstribbelend lichaam. Lukas Dhont schreef het scenario samen met Angelo Tijssens. Hij regisseerde eerder de korte films ‘Corps perdu’ en ‘L’Infini’ die beiden op Film Fest Gent werden vertoond. Zijn speelfilmdebuut ontwikkelde hij tijdens zijn verblijf in de Résidence du Festival van het Filmfestival van Cannes.

‘Girl’ is een productie van Dirk Impens voor Menuet in coproductie met Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Film. Met ‘Girl’ zet Dirk Impens na meer dan dertig jaar een punt achter de activiteiten van zijn productiehuis Menuet.

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools