World soundtrack awards
 
“Gentse” Nymphet wint Amsterdamse Shortcutz
“Gentse” Nymphet wint Amsterdamse Shortcutz Filmnieuws
deel dit artikel
Nymphet

Nymphet’, een korte film die op Film Fest Gent in het kader van ‘Follow Gent’ werd vertoond, won zopas drie prijzen op het vierde Amsterdam Shortcutz festival

Naast de beste film én publieksprijs won Laura Hermanides nog de prijs voor de beste regie terwijl ‘Nymphet’- hoofdactrice Alix Jana Cale de prijs voor de beste vrouwelijke vertolking kreeg.

In een zich grotendeels binnen een gezinskringetje gesitueerde ‘Nymphet’ speelt een jong meisje, Dolly, een gevaarlijk spelletje met een toevallig aanwezige huisvriend. Van Niemke, een vriendinnetje, heeft ze geleerd hoe ze zich sexy moet kleden en gedragen. En ze wil de gevolgen daarvan uittesten. Laura Hermanides pakt dat onderwerp tactvol aan en bewijst dat ze subtiel kan observeren. Ook haar acteursleiding is excellent. Van het bezoek van Dolly aan Niemke maakt de cineaste gebruik om Gentse decors te tonen. In het concept van Follow Gent is het vanzelfsprekend dat Gent als decor geen onbelangrijke factor is.

Het scenario van ‘Nymphet’ werd geschreven door Shauni De Gussem en bij de productie kwam er ook hulp uit Nederland en Ierland. Daar begon volgens De Gussem ook de internationale carrière van de korte film. De prijzen in Amsterdam werden uitgereikt door onder andere acteur Rutger Hauer, Stanley Kubrick's producer Jan Harlan, en cultregisseur Béla Tarr.

Shortcutz Amsterdam is een Nederlands filmplatform dat jong, aanstormend Nederlands filmtalent promoot. Er worden wekelijks korte films vertoond en door filmprofessionals en –liefhebbers besproken. Iedere maand wordt een winnaar aangeduid. Uit de wekelijks vertoonde films wordt in januari van ieder jaar een hoofdwinnaar gekozen. ‘Nymphet’ dus!

Raf Butstraen

Voormalig filmrecensent - met 33 jaar filmgeschiedenis op de teller - Raf Butstraen schrijft voor Film Fest Gent.

Online communicatie door Wisefools