World soundtrack awards
Gent in de ban van de Floraliën
Gent in de ban van de Floraliën Festival
deel dit artikel
Floraliën 22 april - 1 mei

Waar film in het najaar de stad Gent volledig overneemt, is het in het voorjaar logischerwijs aan de bloemen- en de planten. Zeker nu de Floraliën voor de editie van 2016 terugkeren vanuit de Expohallen naar de binnenstad, om er op vier iconische locaties van 22 april tot en met 1 mei het decor te vormen voor internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

Als vaste partner zet Floraliën Gent al sinds jaar en dag de gasten van Film Fest Gent op premières in de bloemetjes en verzorgt zij de florale aankleding van de vip-tent.

De allereerste editie van de bloemen- en plantententoonstelling vond plaats in 1809, in een Gentse herberg en maakte sindsdien een spectaculaire groei en evolutie door. Voor haar 35e editie keert het festival terug naar de stad met vier sites met elk hun eigen thema die samen het zogenaamde Kunstenkwartier vormen: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark. Kunst neemt deze editie dan ook een centrale plaats in in het programma met kunstenaars uit binnen- en buitenlandse en hun florale installaties van topniveau. 

Om je bezoek te plannen en je weg te vinden langs het 5 kilometer lange parcours door de stad, is een handige interactieve plattegrond ontwikkeld.


Gentse Floraliën, 22 april t/m 1 mei 2016
Kunstenkwartier Gent
Tickets: € 35 (van 22 t/m 24/4/2015):  (van 25 t/m 1/5/2015): € 32
www.floralien.be

 

Online communicatie door Lavagraphics