VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Filmscores van Belgica, D'Ardennen en Cafard genomineerd voor WSAward
Filmscores van Belgica, D'Ardennen en Cafard genomineerd voor WSAward Festival
deel dit artikel

De World Soundtrack Awards, de hoogmis voor de filmmuziekindustrie, worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt tijdens Film Fest Gent. De World Soundtrack Academy, met meer 370 leden wereldwijd reikt jaarlijks de World Soundtrack Awards voor onder meer beste score, beste componist, voor beste nieuwkomer, en beste original song. Dit jaar kon de internationale World Soundtrack Academy voor het eerst ook op Belgische filmscores stemmen voor Best Original Score for a Belgian Production. Met nominaties voor Soulwax voor 'Belgica', Hendrik Willemyns voor 'D'Ardennen', Hans Helewaut voor 'Cafard'.

 

De genomineerden zijn:
- Soulwax voor 'Belgica'
- Hendrik Willemyns voor 'D'Ardennen'
- Hans Helewaut voor 'Cafard'

Op 19 oktober zal duidelijk worden wie met deze nieuwe award naar huis gaat. De overige genomineerden in de andere categorieên zijn ook inmiddels bekend gemaakt, met namen zoals Carter Burwell, Ennio Morricone en Bear MrCreary.

Na de uitreiking van de Awards tijdens dit Gala op 19 oktober in Capitole Gent brengen Brussels Philharmonic & het Vlaams Radio Koor o.l.v. Dirk Brossé op 20 oktober nog een extra concert zonder ceremonie; met een opmerkelijke selectie uit het oeuvre van grote filmcomponisten zoals eregast Ryuichi Sakamoto, aangevuld met bekende tunes van klassieke en meer recente tv-series zoals 'House of Cards', 'Fargo' en 'Homeland' in aanwezigheid van de componisten zelf.

Tickets voor de World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober en voor het extra WSA Concert (geen ceremonie, maar meer muziek) zijn nu verkrijgbaar.

Filmscores van Belgica, D'Ardennen en Cafard genomineerd voor WSAward

Gerelateerd: World Soundtrack Awards

Film Fest Gent -

De World Soundtrack Awards, 's werelds belangrijkste internationale filmmuziekprijzen, worden sinds 2001 jaarlijks uitgereikt op het World Soundtrack Awards Gala & Concert tijdens Film Fest Gent. Gevestigde namen…

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics