VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Music Seminar met o.a. Ryuichi Sakamoto
Film Music Seminar met o.a. Ryuichi Sakamoto Festival
deel dit artikel

Zoals elk jaar organiseert Film Fest Gent in samenwerking met School of Arts Gent een nieuwe editie van het Film Music Seminar. Tijdens dit niet te missen event geven grote namen uit de internationale filmmuziekwereld hun geheimen prijs.

Deze editie van het Film Music Seminar focust op tv-scores en vindt plaats op dinsdag 18 oktober 2016 van 9:30 tot 16:00. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.

Terwijl televieseries meer en meer de aandacht van het publiek opeisen, vinden de academici alweer naarstig nieuwe termen uit zoals tele-cinephilia. Sommigen van hen verdedigen de stelling dat de grens tussen film en de complexe tv-drama’s meer en meer vernauwt.

Wat betekent dit alles voor de ‘filmmuziek’? Is het de uitdaging van een componist van een tv-serie om het publiek te ontroeren, hem onweerstaanbaar te binden aan het beeld of de verschillende episodes tot een geheel te maken? In hoeverre verschilt dit métier van het métier van de klassieke filmcomponist? Deze vragen worden behandeld op het Film Music Seminar op 18 oktober 2016.

Tekenden alvast present: Japanse componist en muzikant Ryuichi Sakamoto (‘Merry Christmas, Mr. Lawrence’, ‘The Last Emperor’, ‘The Revenant’) en Amerikaanse componisten Jeff Beal (‘House of Cards’) en Jeff Russo (‘Fargo’).

Dr. Huvenne, docent aan School of Arts Gent en coördinator van EPAS, is curator en medeorganisator van dit jaarlijkse Seminar over muziek en sound design in film.

Voor meer informatie over het seminarie en de sprekers, klik hier.
Bereid je voor op het seminarie en luister naar onze ‘WSAwards 2016 nominee’ Spotify playlist!


Film Music Seminar / Dinsdag 18 October 2016 / 09:30 - 16:00 / Kinepolis 4 (Ter Platen 12, Gent)

Bestel je tickets online via deze link (€15 / €20)
Voor groepsreservaties neem je contact op met industry@filmfestival.be

Online communicatie door Lavagraphics