VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest in Vooruit
Film Fest in Vooruit Festival
deel dit artikel

Ook dit najaar zetten Film Fest Gent en Vooruit de schouders onder een aantal gezamenlijke projecten. Zo zal het boekenprogramma Uitgelezen draaien rond films en zullen er een aantal installaties zijn. Het volledige programma ligt nog niet vast maar we kunnen al een tipje van de sluier oplichten. 

14 en 15 oktober: Daniel Fish 
Twee acteurs die twee uur lang de laatste scène naspelen van de bekende film ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (Michel Gondry). Dat dat alles behalve saai is, bewijst de video-installatie ‘Eternal’. De videoperformance was in 2013 een van de hoogtepunten van het New Yorkse alternatieve kunstenfestival ‘Under the Radar’. The New York Times schreef: “Dit is een intellectueel plezier, en verrassend genoeg, heeft ‘Eternal’ ook een emotionele impact.”

22 oktober: Uitgelezen
Wie wanneer aanschuift en welke boeken of films ze zullen bespreken, vind je in de loop van het seizoen op vooruit.be. Wat we wel al kunnen verklappen, is dat de eerste editie van het seizoen rond film zal draaien ihkv Film Fest Gent.

23 en 24 oktober Christian Bakalov – Bright
Een labyrint van donker en fosforescerende lichamen. Christian Bakalov kennen we vooral als performer bij Jan Fabre, Ivo Dimchev, Jérôme Bel en Miet Warlop. ‘Bright’ – op de grens tussen performance en lichtinstallatie – neemt je mee op een anonieme tocht door het donker in de onderaardse gangen van Vooruit. Een spannende manier om ongekende plekjes van het Vooruitgebouw te ontdekken… Fosforescerende beelden brengen je zintuigen in de war en stimuleren je verbeelding.

24 en 25 oktober Britt Hatzius - Blind Cinema
In ‘Blind Cinema’ krijg je als bezoeker een blinddoek om, terwijl er een film wordt geprojecteerd. Maar geen nood, achter je zit een kind dat je vertelt wat er op het scherm te zien is. Hij of zij fluistert in je oor, jij verzint er in je hoofd de beelden bij.

Alle tickets en info kan je vinden op Vooruit.be

Online communicatie door Lavagraphics