VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent maakt het volledige programma van de 42e editie bekend
Film Fest Gent maakt het volledige programma van de 42e editie bekend Festival
deel dit artikel

Het programma van het 42e Film Fest Gent is vanmiddag officieel voorgesteld. Van 13 tot 24 oktober biedt het festival een waaier van 111 uiteenlopende langspeelfilms aan. Er is een focus op UK cinema en er vinden verschillende concerten, panels en talks plaats. Het festival pakt dit jaar opnieuw uit met bekende internationale gasten zoals Colin Farrell, Hirokazu Koreeda, Pablo Larraín, Thomas Bidegain en Alan Silvestri.

Bekijk hier het volledige programma van het 42e Film Fest Gent!

OFFICIËLE COMPETITIE
Dit jaar dingen er dertien films mee in de officiële competitie, die op 14 oktober geopend wordt met de vertoning van 'The Lobster' in aanwezigheid van acteur Colin Farrell en regisseur Yorgos Lanthimos. Diezelfde avond verwelkomen we ook de Japanse grootmeester Hirokazu Koreeda ('Our Little Sister'). Verder zullen de regisseurs Pablo Larraín ('El Club'), Thomas Bidegan ('Les Cowboys'), László Nemes ('Son of Saul') en John Maclean ('Slow West') ook hun films voorstellen op het festival. In de internationale jury zetelen Sir Alan Parker, Marjane Satrapi, Caroline Strubbe, Boyd Van Hoeij en Franco Lolli.

FOCUS ON UK CINEMA
Na een focus op Franse film vorig jaar, richt de 42e editie van Film Fest Gent de spotlights op de Britse cinema. In het filmprogramma biedt de eenmalige sectie UK Cinema een selectie van 11 films die toonaangevend zijn voor de dynamiek en diversiteit van de huidige Britse cinema. Bovendien toont het filmfestival de klassieker 'Midnight Express', waarna de Britse topregisseur en voorzitter van de jury Sir Alan Parker in gesprek zal gaan met artistiek directeur Patrick Duynslaegher. In het kader van de focus op UK Cinema is er ook het concert Great British Film Music. Dit concert doorheen de rijke geschiedenis van de Britse cinema zal worden bijgewoond door Craig Armstrong, Stephen Warbeck, Michael Nyman en Lifetime Achievement Award winnaar George Fenton.

BELGIAN CINEMA TODAY
Naar goede gewoonte presenteert Film Fest Gent het beste en het sterkste uit de Belgische cinema. Dat het hier gaat om zowel de potentiële commerciële hits als de arthouse en crossover films is het beste bewijs van de diversiteit van de vaderlandse cinema. Zo is er de openingsfilm 'D'Ardennen' van Robin Pront, 'Brak' van Laurent van Lancker, de docu 'Bobbejaan' van Benny Vandendriessche en het speelfilmdebuut van Manu Riche 'Problemski Hotel'. In de sectie Serial Madness stellen we samen met Canvas de laatste 4 afleveringen van de gloednieuwe serie 'Bevergem' in première voor. Op 19 oktober zal de Vlaamse Cultuurprijs uitgereikt worden in aanwezigheid van Minister Sven Gatz met aansluitend de vertoning van 'Black' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Er staan ook twee Belgische co-producties op het programma: 'Phantom Boy' en de competitiefilm 'Les Cowboys'.

15E WORLD SOUNDTRACK AWARDS
Naast het Great British Film Music Concert is er ook de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. Op 24 oktober presenteren we de 15e editie in het Gentse Kuipke, met op het programma o.m. Alan Silvestri, Patrick Doyle en Daniel Pemberton. Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen brengt het Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor o.l.v. Dirk Brossé een opmerkelijke selectie uit het uitgebreide oeuvre van deze grote filmcomponisten. De muziek wordt begeleid door indrukwekkende filmfragmenten.

PARCOURS
Om het publiek wegwijs te maken in het programma, stellen we naast de secties ook verschillende parcours voor. Zo is er Kidsproof voor de allerkleinsten, Explore Zone voor de jongeren en Plus Parcours voor 65-plussers. Behalve On the Edge, Docs en Belgian Cinema Today, zijn er nog enkele thematische parcours: Fort Europe focust op films en series die het Europa van asielzoekers en migranten in kaart brengen en LGBTQ toont films met een overheersend roze thema.

Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Muziekcentrum de Bijloke en ’t Kuipke.

Film Fest Gent maakt het volledige programma van de 42e editie bekend
Online communicatie door Lavagraphics