World soundtrack awards
 
Film Fest Gent lost nieuwe titels en affichebeeld van de 45e editie
Film Fest Gent lost nieuwe titels en affichebeeld van de 45e editie Festival
deel dit artikel
affichebeeld

Film Fest Gent geeft het langverwachte affichebeeld en de eerst titels vrij voor de 45e editie van het festival. Het gaat om 10 langspeelfilms van gevestigde waarden zoals Jacques Audiard, Paolo Sorrentino en David Lowery maar ook van jongere regisseurs zoals Un Certain Regard-winnaar Ali Abbasi en Vlaams debutant Kenneth Mercken. Eerder deze week maakte Film Fest Gent de eerste genomineerden van de World Soundtrack Awards bekend. Aftellen naar het festival kan beginnen!

Naast de openingsfilm ‘Girl’ van Lukas Dhont, zitten er in Galas & Specials een paar langverwachte films die op het festival zullen vertoond worden, nog voor ze in Belgische zalen verschijnen: de langverwachte Berlusconi-biopic 'Loro' van Paolo Sorrentino en de eerste Engelstalige film van Jacques Audiard 'The Sisters Brothers', met niemand minder dan Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix en John C. Reilly.

Voor 'The Old Man and the Gun' koos indie-regisseur David Lowery ('Ghost Story') alweer voor Casey Affleck, maar ook voor Oscarwinnaar Robert Redford, die hierna naar verluidt het acteren voorgoed vaarwel zegt. Regisseur Christian Petzold bewijst met het treffende vluchtelingendrama ‘Transit’ waarom hij deel uitmaakt van de zogenaamde Nieuwe Duitse Lichting en 'Coureur' van oud-wielrenner Kenneth Mercken zal zijn wereldpremière beleven op de slotavond van Explore Zone, de jeugdcompetitie van het festival. 

In de sectie Global Cinema, waarin de hedendaagse auteurscinema aan bod komt, tonen we de Un Certain Regard-winnaar van het jongste festival van Cannes: 'Gräns' van Ali Abassi, en 'Nome di donna', de nieuwste van 'La Meglio Gioventù' regisseur Marco Tullio Giordana. Verder is er nog het Australische 'Flammable Children' van 'The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert’-regisseur Stephan Elliott en het beklijvende eerbetoon aan Hitchcocks 'Vertigo', 'The Green Fog'.

Naast deze internationale titels die hun Belgische premières op het festival zullen beleven, is er ook een focus op Hongarije dit jaar. Zo prijkt Dorota Segda van 'My Twentieth Century' op de poster. Deze Hongaarse film is het debuut van Gouden Beer-winnaar 'On Body and Soul'-regisseur Ildikó Enyedi. Het festival zal over de secties heen recente Hongaarse films en klassiekers programmeren met natuurlijk een tribute aan één van de grote cineasten uit de filmgeschiedenis: Miklós Jancsó.

Het volledige programma wordt tijdens de persconferentie op 20 september bekend gemaakt in Gent. Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent.

Online communicatie door Wisefools