VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent-events in de Vooruit
Film Fest Gent-events in de Vooruit Festival
deel dit artikel

Film Fest Gent en Vooruit organiseren ook dit jaar weer een aantal gezamenlijke evenementen! Bekijk hier de evenementen die zullen plaatsvinden in Vooruit Gent.

Film & concert van Black Flower - 22 oktober 2015 - 19:00 - Vooruit theaterzaal

'Love, Theft and Other Entanglements' - het langspeeldebuut van de jonge Palestijnse regisseur Muayad Alayan - is politiek drama, gitzwarte komedie en suspensevolle thriller ineen. Saxofonist & componist Nathan Daems verzorgde zowel solo als vergezeld door zijn fenomenale ethio-jazz ensemble Black Flower de soundtrack. Daems speelde alle instrumenten - keys, elektrische gitaar en een verzameling Arabische en Ethiopische fluiten - live in de studio in.

Bestel je tickets hier!

Jerusalem in my heart / Tashi Dorji - 21 oktober 2015 - 20:30 - Vooruit theaterzaal

Jerusalem in My Heart staat voor een onvergetelijke audiovisuele show waarbij elektronica en punkrock vlotjes aan de haal gaan met Arabische tradities. In Vooruit gaat Moumneh aan de slag met verschillende 16 mm projectoren.

Ben Chasny, de man achter de dronefolk van Six Organs of Admittance, bracht Tashi Dorji allereerste plaat uit in 2014. In Dorji's meditatieve gitaarexcursies en improvisaties weerklinken echo's van stokoude delta blues, flamenco en door merg en been snijdende solo's van Albert Ayler. Tijdens Film Fest Gent zal ook Dorji spelen met 16 mm filmprojecties.

Bestel je tickets hier!

ZIMMERFREI - Temporary Cities - 14, 15 & 16 oktober 2015 - 20:00

Het artiestencollectief Zimmerfrei toont een retrospectieve van hun ‘Temporary Cities’, een reeks van vier documentaires die focust op wijken die een transitieproces ondergaan. Een blik op de steden Budapest, Terschelling, Marseille en Santarcangelo, vanuit het standpunt van buitenstaanders en outcasts, gepresenteerd op buitengewone locaties in Gent.

Meer info vind je hier!

The Rileys: Gyan and Terry Riley - 17 oktober 2015 - 20:00 - Vooruit theaterzaal

Terry Riley komt voor Film Fest Gent live een film naar eigen keuze op piano begeleiden met zijn zoon Gyan Riley op gitaar. Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme. Met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964, legde hij mee de basis voor deze avant-garde stroming.

Bestel je tickets hier!

Nozinja / Hiele - 14 oktober 2015 - 20:30 - Vooruit Balzaal

Vorig jaar nog liet de Zuid-Afrikaanse Nozinja de Balzaal van Vooruit daveren met zijn razendsnelle mitrailleurbeats en uitzinnige dansers. In oktober komt hij terug met een speciale audiovisuele show voor Film Fest & Vooruit. De avond wordt geopend door Antwerps electronica wonderkind Hiele, die net als Nozinja een set brengt met speciaal voor deze avond gemaakte visuals.

Bestel je tickets hier!

Talk: Sir Alan Parker - 15 oktober 2015 – 21:30 – na vertoning ‘Midnight Express’ om 19:30 – Vooruit Theaterzaal

Britse topregisseur Alan Parker is de voorzitter van de internationale jury van het 42e Film Fest Gent. Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies. Alan Parker gaat in de 'Talk' in gesprek met Patrick Duynslaegher over zijn werk.

Bestel je tickets hier!

 

Online communicatie door Lavagraphics