World soundtrack awards
Kies je dag:
Fien Troch jurylid van Mostra-sectie
Fien Troch jurylid van Mostra-sectie Filmnieuws
deel dit artikel

Nadat ze vorig jaar in de Orrizonti sectie van de Mostra del Cinema in Venetië met haar jongste film ‘Home’ de prijs voor de beste regie won, wordt Fien Troch dit jaar jurylid in diezelfde sectie. De 74ste editie van dit oudste en prestigieuze filmfestival heeft in de Dogenstad plaats van 30 augustus tot 9 september 2017.

Fien Troch vindt het een hele eer om als jurylid te mogen terugkeren naar de festivalsectie waar ze werd bekroond en het wordt volgens haar ongetwijfeld een heel mooie en waardevolle ervaring om het werk van collega filmmakers te beoordelen en te bekronen. Samen met haar collega’s mag Fien Troch er een zestal prijzen uitreiken. Regisseur Gianni Amelio, vooral bekend van films als ‘Il ladro di bambini’ en ‘Lamerica’ is voorzitter van de jury. Een ander jurylid, Mark Cousins, is geen onbekende voor Film Fest Gent want hij kwam hier zijn indrukwekkende en eigenzinnige filmgeschiedenis ‘The Story of Film: An Odyssey’ voorstellen.

Het hoofdprogramma van de Mostra del Cinema wordt op 27 juli bekend gemaakt en de competitiejury wordt dit jaar voorgezeten door actrice Annette Bening.

Online communicatie door Lavagraphics