VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
FFGent tipt: Films op TV
FFGent tipt: Films op TV Filmnieuws
deel dit artikel

Festivalfilms uit voorgaande edities of cinemaparels die het bekijken zeker waard zijn: soms hoef je er je huis/zetel niet voor uit (behalve voor Ciné Baudelo op de Gentse Feesten). Film Fest Gent tipt je over de beste films die de komende week (13 -20 juli) op TV te zien zijn, waaronder festivalfilm Bobbejaan op 17 juli!

 

Woensdag 13 juli 

A Strange Love Affair With Ego (2015, Ester Gould) - 22u40 - NL2
In de documentaire 'A Strange Love Affair With Ego' (2015) neemt Ester Gould aan de hand van het verhaal van haar zus, de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf onder de loep. Een eigenzinnige zoektocht naar de grens tussen gezond en ongezond narcisme, in een tijd waarin het ‘ik’ en de verering van het zelf steeds belangrijker worden.

Zaterdag 16 juli

Sous le Sable (2000, François Ozon) - 22u30 - Canvas
Toen François Ozon acht was maakte hij op vakantie mee dat een man de zee in ging en niet meer terugkwam, zijn vrouw achterlatend. Wat gebeurde er daarna met die vrouw? Kan men rouwen zonder een lijk? Scenarist/regisseur Ozon vroeg het zich af en maakte er ‘Sous le Sable’ over. Met zelfverzekerd spel van actrice Charlotte Rampling, die als vrouw van de hoogstwaarschijnlijk verdronken Jean zijn verdwijning niet kan accepteren. Voor zichzelf en de buitenwereld houdt ze hem in leven.

Zondag 17 juli

Bobbejaan (2015, Benny Vandendriessche, Tom Schoepen) - 20u55 - Canvas 
Een villa in de Kempen. Buiten gillen mensen op een roetsjbaan. Dit is de kleine wereld waarin Bobbejaan leeft. Hij is ziek. Wat doet het met een mens, wanneer je - dixit Bobbejaan - "veel verleden hebt maar weinig toekomst"? 'Bobbejaan' is een intieme documentaire over het leven zelf. Over de ontroerende energie waarmee Bobbejaan verzorgd wordt door zijn vrouw. Over de gevoelige zoektocht van zijn zoon, die met zijn filmcamera de laatste momenten van zijn vader vastlegt. Langzaam en waardig dooft Bobbejaan uit. Maar dan schittert hij nog een keer.
 

Online communicatie door Lavagraphics