World soundtrack awards
 
FFG On Demand tip: 'Vincere'
FFG On Demand tip: 'Vincere' FFG On Demand
deel dit artikel

Je hoeft niet langer te hunkeren naar oktober, beleef Film Fest Gent vanaf nu het hele jaar door in je eigen living! Vorige maand lanceerden we immers FFG On Demand, een video on demand-service waarbij we elke maand een selectie films samenstellen die je gewoon kan bekijken via onze website. Poepsimpel en perfect voor koude winteravonden. 

Ook de fans van het historisch drama moeten niet op hun honger blijven zitten. Ons Italiaans FFG On Demand aanbod was immers niet compleet zonder deze 'Vincere' van Marco Bellocchio. De film schildert een portret van een vrijwel ongekende episode uit het leven van Benito Mussolini: zijn geheime verhouding met Ida Dalser, een vurige schoonheidsspecialiste. 

Ontdek hier waarom onze artistiek directeur Patrick Duynslaegher vindt dat je deze film moet zien. 

Mag het ook wat minder Italiaans zijn, maar even historisch en dramatisch? Dan hebben we voor jou topfilms als 'The Immigrant' (met Marion Cotillard en Joaquin Phoenix), 'A Most Violent Year' (met Jessica Chastain en Oscar Isaac), The Good Shepherd (met Angelina Jolie en Matt Damon) en nog veel meer. Check het volledige aanbod hier.

 

Vanaf december staat er een volledig nieuwe selectie klaar met als thema 'Schuld en Boete'. 

FFG On Demand

Film Fest Gent - FFG On Demand

Benito Mussolini is een jongeman met ambities. Ida Dalser houdt van hem en hij van haar. Althans dat denkt zij. Zij is tenslotte de moeder van zijn kind, Benito Albino, tevens zijn erfgenaam. Maar als Mussolini begint te stijgen op de politieke ladder, verdwijnt Ida in een gesticht en komt het leven van haar zoon in gevaar.

Vincere

Online communicatie door Wisefools