World soundtrack awards
 
FFG On Demand tip: 'Romanzo Criminale'
FFG On Demand tip: 'Romanzo Criminale' FFG On Demand
deel dit artikel
romanzo criminale

Je hoeft niet langer te hunkeren naar oktober, beleef Film Fest Gent vanaf nu het hele jaar door in je eigen living! Vorige maand lanceerden we immers FFG On Demand, een video on demand-service waarbij we elke maand een selectie films samenstellen die je gewoon kan bekijken via onze website. Poepsimpel en perfect voor koude winteravonden. 

Mocht het je verbazen: Italianen maken best wel goeie films over georganiseerde misdaad. 'Romanzo Criminale' is gebaseerd op het boek van Giancarlo De Cataldo en geïnspireerd op de levensechte Banda della Magliana, een tot de verbeelding sprekende bende die banden had met de Siciliaanse mafia en zijn dagen vulde met kidnapping en drugsdeals. Je zou voor minder in je zetel blijven zitten op zaterdagavond. 

Bovendien is er ook uitermate goed nieuws voor mensen die liever naar series kijken: na de film werd het verhaal verdergezet in een gelijknamige reeks

Ontdek hier waarom onze artistiek directeur Patrick Duynslaegher vindt dat je deze film moet zien. 

Mag het ook iets minder Italiaans zijn? Dan hebben we voor jou topfilms als 'Amour' (Michael Haneke), 'The Tree of Life' (Terrence Malick), 'De man die zijn haar kort liet knippen' (André Delvaux) en nog veel meer. Check het volledige aanbod hier

FFG On Demand

Film Fest Gent - FFG On Demand

Rome, de jaren '70. Een bende jonge delinquenten uit de buitenwijken droomt ervan Rome te veroveren. De bende telt drie leden: de Libanees, Freddo en Dandy. Hun eerste zet is het ontvoeren en vermoorden van Baron Rosellini, een rijke stinkerd. Met het losgeld kopen ze heroïne en in geen tijd domineert de bende de drughandel in Rome. Snel daarna breiden ze hun actieterrein uit naar gokken en prostitutie. Ze smeden banden met de maffia en krijgen bescherming van invloedrijke, corrupte regeringsleden. De drang naar macht van de Libanees zorgt ervoor dat de bende steeds gewelddadiger acties onderneemt. Rome wordt ondergedompeld in vlammen en bloed.

Romanzo criminale

Online communicatie door Wisefools