VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Festivalfilm op DVD: What Maisie Knew
Festivalfilm op DVD: What Maisie Knew Filmnieuws
deel dit artikel

'What Maisie Knew' is een hedendaagse adaptatie van de gelijknamige avant-garde roman van Henry James, waarin het Londen van 1897 vervangen wordt door upstate New York anno nu.

We maken kennis met de zesjarige Maisie - voortreffelijk gespeeld door het charismatisch nieuwkomertje Onata Aprile - die vast komt te zitten in de bittere voogdijstrijd van haar ouders-in-vechtscheiding. Haar moeder Suzanna (een angstaanjagende Julianne Moore) is een neurotische rockzangeres op haar retour en haar vader Beale (een even angstaanjagende Steve Coogan) een befaamde kunsthandelaar. Beiden hebben meer oog voor hun materiële en financiële beslommeringen dan voor hun eigen dochter. Niet verwonderlijk dat Maisie haar egocentrische ouders probeert te ontvluchten en troost zoekt bij haar ex-nanny en bij Suzanna's nieuwe liefde Lincoln (gespeeld door True Blood-hunk Aleksander Skarsgard). 

'What Maisie Knew' is geregisseerd door een van Hollywoods schaarse regisseursduo's Scott McGehee en David Siegel die, net als de broertjes Coen, altijd in tandem werken. In plaats van de psychologische horror uit hun bekende spookthriller 'The Deep End', tonen ze dit keer de realistische huiver van een gezin dat langzaam verbrokkelt. Dit dysfunctioneel familiedrama over het verlies van onschuld en de ellende die gepaard gaat met opgroeien in een wereld van materiële rijkdom en emotionele schaarste is op alle vlakken hartverscheurend.

Festivalfilm op DVD: What Maisie Knew

Foto's

Film Fest Gent
Film Fest Gent
Film Fest Gent
Film Fest Gent
Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics