VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Festivalfilm op DVD: Much Ado About Nothing
Festivalfilm op DVD: Much Ado About Nothing Filmnieuws
deel dit artikel

Om zich zeker niet te vervelen tijdens zijn vakantie filmde Joss Whedon, tussen het opnemen en monteren van 'The Avengers' door, thuis ook maar een film. Een home movie met vrouwlief en de kids? Nee, Shakespeare. 

Whedon verzamelde in hun door zijn vrouw ontworpen huis een groep van zijn favoriete acteurs en in amper 12 dagen tijd maakten ze samen een hedendaagse versie in lumineus zwart-wit van 'Much Ado About Nothing', Shakespeare's klassieke romcom over twee erg verschillende koppels. De bedenker van 'Buffy', 'Angel' en 'Firefly' gaat op zoek naar de screwball comedy in Shakespeare, maar vindt ook de donkere en seksueel getinte hoekjes in het werk van de bard. Hij maakt hier overigens ook zijn debuut als componist. Uit budgettaire overwegingen schreef Whedon zelf de score. Een ervaring die hij als "terrifying" omschreef. Hoe het ook zij, 'Much Ado' is een verfrissende update die door The New York Times werd omschreven als "the liveliest and most purely delightful movie" van het jaar.

De jonge geliefden Hero en Claudio zullen binnen een week gaan trouwen. Om de tijd te doden zetten ze samen met Don Pedro een val op voor Benedick, een arrogante vrijgezel, en Beatrice, diens favoriete sparringpartner. Ondertussen probeert de slechte Don Jon het huwelijk dwars te bomen door Hero vals te beschuldigen.

Regie: Joss Whedon
Herkomst: Verenigde Staten, 2012
Label: Imagine
Releasedatum DVD: 22 april 2014

Festivalfilm op DVD: Much Ado About Nothing
Online communicatie door Lavagraphics