VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis
Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis Filmnieuws
deel dit artikel

De broertjes Joel en Ethan Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men) zijn een graag gezien duo op filmfestivals wereldwijd. Hun laatste film - de heerlijk absurde en grappige retrokomedie Inside Llewyn Davis - was vorig jaar een van de grote kanshebbers voor een Gouden Palm in Cannes, (waar ze uiteindelijk aan de haal gingen met de Grand Prix, oftewel de Zilveren Palm) en was op het 40e Film Fest Gent één van de populairste titels uit het programma. 

De film draait rond de getalenteerde wannabe-folkzanger Llewyn Davis, die het New Yorkse Greenwich Village van de jaren zestig afstruint in de hoop een solocarrière van de grond te krijgen. Het verhaal is gebaseerd op het leven van folkmuzikant Dave Van Ronk en het idee ontstond toen Joel op een dag tegen zijn broer vertelde dat hij een film wou maken waarin Van Ronk aan het New Yorkse Gerde's Folk City afgetuigd wordt. "We zijn allebei erg geïnteresseerd in de folkscene en hoe Greenwich Village er in de vroege sixties uitzag," aldus Ethan Coen.

De hoofdrol wordt gespeeld door 'Drive'-acteur Oscar Isaac. Die heeft, net als het titelpersonage dat hij vertolkt, een carrière met nogal wat ups en downs gehad, maar Inside Llewyn Davis is zijn grote doorbraak. Carey Mulligan (The Great Gatsby) speelt zijn vrouwelijke tegenhanger en popgod Justin Timberlake (The Social Network) kruipt in de huid van een op folkie Paul Clayton geïnspireerde muzikant. Die laatste schreef ook in amper vijf minuten tijd één van de songs voor de soundtrack, die voor het overige deel van de hand is van muzieklegende T-Bone Burnett.

Vanaf 8 april is de film beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis
Online communicatie door Lavagraphics