VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Festivalfilm op DVD: Carrie
Festivalfilm op DVD: Carrie Filmnieuws
deel dit artikel

Bijna 40 jaar is het inmiddels geleden dat Hollywoodmaestro Brian De Palma een emmer varkensbloed over Sissy Spacek liet uitstorten in de gelijknamige horrorklassieker, tevens zijn grote doorbraakfilm. Hoog tijd voor een remake, moet 'Boys Don't Cry'-regisseuse Kimberly Pierce gedacht hebben. En die is naar eigen zeggen nóg trouwer aan Stephen Kings gelijknamige debuutroman uit 1974 dan de versie van De Palma. 

De focus ligt op de psychologische horror die het verlegen en seksueel onwetende meisje Carrie White ondergaat (gespeeld door Chloë Grace Moretz, u welbekend als de elfjarige moordmachine 'Hitgirl' uit 'Kick Ass'). Gepest door haar klasgenoten en overbeschermd door haar diepreligieuze moeder (Julianne Moore), ontdekt Carrie dat ze over telekinetische krachten beschikt, waarmee ze het slaperige stadje Chamberlain zal terroriseren. Dat is: nadat haar klasgenoten en nieuwbakken crush haar tijdens het traditionele eindejaarsbal tot het uiterste drijven.

Voor het script van deze herinterpretatie ging Pierce te rade bij Roberto Aguirre-Sacasa, bekend als de co-scenarist van populaire tv-reeksen 'Big Love' en 'Glee', maar ook voor zijn screenplays voor Broadwaymusicals als 'Spider-Man' en 'American Psycho. Om de legendarische 'prom scene' aantrekkelijk te maken voor een nieuwe generatie horrorfans, werd er niet op een liter bloed meer of minder gekeken. U bent gewaarschuwd.

Festivalfilm op DVD: Carrie

Foto's

Film Fest Gent
Film Fest Gent
Online communicatie door Lavagraphics