VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Expo Fellini: laatste weekend!
Expo Fellini: laatste weekend! Festival
deel dit artikel

Alle Fellini fans en filmliefhebbers kunnen dit weekend zich nog laten onderdompelen in de magie van de Italiaanse maestro. De expo zal op 25 januari zijn deuren sluiten.

Op initiatief van en in samenwerking met Film Fest Gent, presenteert de Provincie Oost-Vlaanderen een grote tentoonstelling over het oeuvre van de beroemdste filmmaker die Italië heeft voortgebracht, Federico Fellini.

De tentoonstelling, opgezet als een visueel laboratorium, toont de brokken van Fellini’s rijke verbeelding en laat zien hoe Fellini in zijn films en daarbuiten een mythisch beeld van zichzelf en van het Italiaanse leven schiep. Uit de filmfragmenten, tekeningen en foto’s doemt een beeld op van een man die voortdurend nieuwe interpretaties gaf van zijn jeugdjaren, zijn dromen en de door het onbewuste opgeroepen beelden en verhalen.

Te zien zijn opnamen uit de films, door Fellini gemaakte tekeningen, Fellini’s reclamespotjes en de talloze droombeelden die hem inspireerden – op aanraden van de psychoanalyticus Ernest Bernhard bijeengebracht  in de teksten en schetsen van de ‘droomboeken’ (ook te zien).
Daarnaast brengt de tentoonstelling nooit eerder geziene foto’s samen van fotografen als Gideon Bachmann, Deborah Beer en Paul Ronald. Een internationale selectie affiches laat zien hoe Fellini door de jaren heen de ontvangst van zijn films en zichzelf probeerde te sturen. Ook te zien zijn allerlei tijdschriften uit het tijdvak 1960-1985 (Domenica en L’Espresso) die een belangrijke rol speelden in de beeldvorming over de regisseur, zijn films en de acteurs.

Tickets zijn ook online verkrijgbaar via deze link.

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster
Vrouwebroersstraat 6
9000 Gent
+32 9 269 29 10
http://www.caermersklooster.be/

Expo Fellini: laatste weekend!
Online communicatie door Lavagraphics