VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Europese Film Academy huldigt Pierce ‘Bond’ Brosnan
Europese Film Academy huldigt Pierce ‘Bond’ Brosnan Filmnieuws
deel dit artikel

Acteur en producer Pierce Brosnan krijgt op 10 december 2016 in Wroclaw de Award voor European Achievement in World Cinema. Met deze prijs huldigt de European Film Academy (EFA) een veelzijdig acteur en een gedreven producent. Bij het grote publiek staat de Ierse acteur vooral bekend omwille van zijn rol als geheim agent James Bond. Hij speelde Bond in ‘Golden Eye’, ‘Tomorrow Never Dies’, ‘The World Is Not Enough’ en ‘Die Another Day’.
 

Daarnaast werkte hij voor regisseurs als John Boorman (‘The Tailer of Panama’), John McTiernan (‘The Thomas Crown Affair’), Roman Polanski (‘The Ghost Writer’), Roger Donaldson (‘The November Man’).

Met zijn eigen productiebedrijf produceerde hij tot nog toe elf films. Daaronder ‘The Thomas Crown Affair’, ‘Laws of Attraction’, ‘The Greatest’ en ‘The Foreigner’, een film van Martin Campbell  met Jackie Chan in de hoofdrol. Naast Jeff Bridges werkt hij momenteel aan ‘The Only Living Boy in New York’ en hij zal te zien zijn in ‘Across the River and into the Trees’ van Martin Campbell en gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Ernest Hemingway.


Brosnan zal gehuldigd worden op de 29ste editie van de European Film Awards Ceremony in Wroclaw Europese Culturele hoofdstad van 2016.

Online communicatie door Lavagraphics