World soundtrack awards
 
Dit zijn de favorieten voor de Magrittes
Dit zijn de favorieten voor de Magrittes Festival
deel dit artikel
Les Magritte du Cinéma

Vers van de pers: de nominaties voor de Franstalige Belgische filmprijzen. Les Magritte du Cinéma, genoemd naar de surrealistische kunstschilder René Magritte, worden op 4 februari voor de zevende keer uitgereikt.  

'Black', de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, haalt in vijf categorieen nominaties binnen, waaronder Margritte voor Beste Vlaamse film. Hierin gaan ze de concurrentie aan met ‘Belgica’ van Felix van Groeningen, ‘Problemski Hotel‘ van Manu Riche en The Land of the Enlightened’ van Pieter-Jan De Pue.

Componist Hannes Demaeyer haalt in de categorie 'Beste originele muziek' een nominatie binnen voor zijn werk voor 'Black', Aboubakr Bensaihi is genomineerd voor ‘Beste mannelijke acteur’ voor en Martha Canga Antonio staat op de lijst voor ‘Beste vrouwelijke debuut’.

De grote kanshebbers op de prijzen zijn ‘Parasol’ van Valerie Rosier en ‘Je me tue à le dire’, beiden goed voor zeven nominaties, gevolgd door ‘Les premiers, les derniers’ van Bouli Lanners en ‘Keeper’ van Guillaume Senez, beiden goed voor acht nominaties. Voor ‘Keeper’ is Sam Louwyck genomineerd in de categorie ‘beste mannelijke bijrol’.

Bekijk het volledige overzicht van de genomineerden hier

Online communicatie door Wisefools